Ingredience:
660 ml smetany na šlehání 33% + ztužovač
500 g mascarpone sýra
2 polévkové lžíce moučkového cukru
Podlouhlé piškoty nebo i obyčejné – případně jiné sušenky na základnu
Jakékoliv bílé dražé bonbony na vrch (já měla smetanovou příchuť)
Kroky:
- Do tuha vyšleháme smetanu ke šlehání s cukrem a ztužovačem.
- Našleháme si i mascarpone sýr a smícháme se šlehačkou.
- Na spodek formy na pečení 24 x 28 cm navrstvíme piškoty (nebo jiné sušenky).
- Na piškoty navrstvíme většinu krému, na krém opět piškoty – můžeme pokapat kávou a zbytek krému.
- Na krém uložíme bílé bonbony, pokud nemáte kulaté, můžete zkusit i marshamallow, podle toho, co doma najdete.
- Dáme alespoň na 3 hodiny vychladit.