Křehké sušenky s oříšky medvídci objímající oříšky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

100g hladké mouky
20 g škrobu
špetku soli
10g medu
40g nějakého cukrového sirupu
případně medu
30g oleje

Kroky:

    1. Na začátku dáme hned předehřát troubu na 160 stupňů.
    2. V dostatečně velké misce, abyste si nenadělali mnoho nepořádku, smíchejte mouku, škrob, špetku soli, a pokud jste se rozhodli pro skořici, vanilku, nebo kakao, tak je právě ta správná chvíle je tam přidat.
    3. V menší misce smícháme sirup (nebo med), olej a 10g medu a mícháme, dokud nedocílíme hladkou hmotu, kterou pak přidáme do velké mísy a vypracujeme těsto.
    4. Může se zdát, že je těsto husté, nenechte se ale zlákat tím, že tam přidáte ještě olej či máslo.
    5. Vyválíme těsto a vykrajujeme.
    6. Dopomoci si můžeme čímkoliv, co máme po ruce.
    7. Například párátkem či špejlí vytvoříme oči a nosík.
    8. Podle výběru dáme medvídkovi objímat jakýkoliv ořech. Je na vás, zda si vyberete kešu, vlašské ořechy, arašídy, lískové oříšky apod.

    9. Pečeme krátkou dobu, přibližně 10-15 minut. Do té doby než medvídci zhnědnou.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]