Ingredience:
4 žloutky
100 g moučkového cukru
500 g mascarpone sýr
250 ml smetany
2 balíky cukrářských piškotů
2 hrnky uvařené silné kávy
Kroky:
- Žloutky smíchejte s moučkovým cukrem a nechte pěnovou směs vařit v páře, dokud nezhoustne. Trvá to zhruba 15-20 minut.
- Směs nechte vychladnout a přimíchejte mascarpone.
- Ušlehejte smetanu a také ji přidejte ke směsi.
- Vše důkladně promíchejte mixérem.
- Pokud potřebujete dvojnásobné množství, krém tvořte jednotlivě. Ve velkém množství Vám krém dokonale neztuhne.
- Uvařte si kávu a přidejte do ní rum.
- Piškoty nechte kávou s rumem nasáknout.
- Vyskládejte si vlhké piškoty na plech.
- Potřete směsí ze smetany a mascarpone.
- Pak na vrstvu náplně zaskládejte další piškoty.
- Opět potřete náplní.
- Pro ozdobu můžete zaprášit kakaem.