Kynuté rohlíčky jemné jako pavučinka s vláčným vanilkovým krémem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600 g mouky
550 ml mléka
7 g sušeného droždí
220 g cukr
100 g máslo
½ lžičky soli sůl
1 vejce
3 žloutky
vanilkový cukr (1 balení)
1 lžíce citronové šťávy
30 g škrobu
1 lžička nastrouhané kůry z citronu
moučkový cukr na posypaní

Kroky:

    1. Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.
    2. Přidáme mouku 50 g másla, sůl a vejce.
    3. Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.
    4. Mezitím si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
    5. Odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů.
    6. Důkladně celou směs promícháme.
    7. Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Místo 3 cm od okraje naplníme lžící našeho hotového krému.
    8. Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme!
    9. Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
    10. Pomažeme žloutkem a pečeme v troubě po dobu 15 minut na 180 stupňů.
    11. Vyndáme z trouby a máme hotovo!

    zdroj: sovkusom.ru

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]