Kynuté rohlíčky s vanilkovým krémem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600 g hladké mouky
250 ml mléka
7 g sušeného droždí

Krém:

300 ml mléka
220 g krystalového cukru
100 g změklého másla
½ lžičky soli
1 vejce
3 žloutky
1 bal. vanilkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžičku strouhané citronové kůry
30 g škrobu

Na posypání:

Moučkový cukr
Skořice

Kroky:

    1. Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.
    2. Přidáme mouku 50 g másla, sůl a vejce. Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.
    3. Mezitím si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
    4. Odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů. Důkladně celou směs promícháme.
    5. Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Místo 3 cm od okraje naplníme lžící našeho hotového krému.
    6. Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme!
    7. Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
    8. Pomažeme žloutkem a pečeme v troubě po dobu 15 minut na 180 stupňů. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]