Ingredience:
600 g hladké mouky
250 ml mléka
7 g sušeného droždí
Krém:
300 ml mléka
220 g krystalového cukru
100 g změklého másla
½ lžičky soli
1 vejce
3 žloutky
1 bal. vanilkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžičku strouhané citronové kůry
30 g škrobu
Na posypání:
Moučkový cukr
Skořice
Kroky:
- Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.
- Přidáme mouku 50 g másla, sůl a vejce. Vytvoříme těsto, které následně necháme 1,5 hodiny kynout.
- Mezitím si připravíme krém – smícháme si 300 ml mléka, 120 g cukru, škrobu, citronovou kůru a 2 žloutky. Vzniklou směs vaříme na mírném ohni. Za stálého míchání přivedeme do varu.
- Odstraníme pryč z vařiče a přidáme zbylé máslo, vanilkový cukr a šťávu z citronů. Důkladně celou směs promícháme.
- Hotové těsto si rozdělíme na 15-20 kousků. Každý kousek vytvarujeme stejně jako na obrázku. Místo 3 cm od okraje naplníme lžící našeho hotového krému.
- Uděláme nožem stejné řezy jako na obrázku a zabalíme!
- Dáme hotové rohlíčky na plech vyložený pečícím papírem.
- Pomažeme žloutkem a pečeme v troubě po dobu 15 minut na 180 stupňů. Vyndáme z trouby a máme hotovo! Dobrou chuť!
- Dáme vařit 250 ml mléka, počkáme dokud se nezahřeje a poté přidáme droždí a 100 g cukru. Počkáme dokud nám nevznikne kvásek.