Ingredience:
600 gramů polohrubé mouky
1 vajíčko
sůl
1 dcl oleje
3,5 dcl vlažného mléka
42 gramů droždí
1 čajová lžička cukru
Náplň:
300 gramů brynzy
1 zakysaná smetana
1 vajíčko
čerstvý kopr
trochu soli
opražená slanina
Kroky:
- V misce si nejprve vytvoříme kvásek
- Proto smícháme vlažné mléko s droždím a cukrem
- Necháme po 30 minut zkysnout
- Ve větší míse si smícháme mouku, vajíčko, sůl a olej
- Po 30 minutách smíchame těsto s kváskem, vymísíme těsto a necháme pod utěrkou vykynout
- Náplň si vytvoříme smícháním všech potřebných surovin
- Po vykynutí si těsto rozválíme, vykrájíme kolečka a vyskládáme na plech
- Do každěho kolečka uděláme prohlubeň, kterou naplníme směsí, kterou jsme si vytvořili
- Nakonec posypeme praženou slaninou a koprem
- Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut