Lahodné domácí brynzovníky až 40 kusů recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600 gramů polohrubé mouky
1 vajíčko
sůl
1 dcl oleje
3,5 dcl vlažného mléka
42 gramů droždí
1 čajová lžička cukru

Náplň:

300 gramů brynzy
1 zakysaná smetana
1 vajíčko
čerstvý kopr
trochu soli
opražená slanina

Kroky:

  1. V misce si nejprve vytvoříme kvásek
  2. Proto smícháme vlažné mléko s droždím a cukrem
  3. Necháme po 30 minut zkysnout
  4. Ve větší míse si smícháme mouku, vajíčko, sůl a olej
  5. Po 30 minutách smíchame těsto s kváskem, vymísíme těsto a necháme pod utěrkou vykynout
  6. Náplň si vytvoříme smícháním všech potřebných surovin
  7. Po vykynutí si těsto rozválíme, vykrájíme kolečka a vyskládáme na plech
  8. Do každěho kolečka uděláme prohlubeň, kterou naplníme směsí, kterou jsme si vytvořili
  9. Nakonec posypeme praženou slaninou a koprem
  10. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 20-25 minut

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]