Lahodné domácí povidlové rohlíčky z jemného těsta čerstvé i druhý den recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

60 dkg polohrubé mouky
3 dkg droždí
švestková povidla
1 vejce
20 dkg vepřové masti
2 dl mléka
1 lžička cukru
špetka soli
1 vejce
moučkový cukr

Kroky:

    1. Teplé mléko smícháme s cukrem a rozdveným droždím.
    2. Počkáme 10-15 minut a když vyjde kvásek, přidáme ostatní přísady a vypracujeme těsto.
    3. Pokud je těsto příliš řídké, můžete přidat mouku nebo naopak mléko.
    4.  Těsto necháme odpočívat alespoň 30 minut.
    5. Když povyroste, rozdělíme ho na 6-8 kusů a každý kousek rozválíme nebo roztáhneme na tenčí kulatý plát.
    6. Každý nařežeme na trojúhelníky a ně širší část navrstvíme povidla.
    7.  Srolujeme, potřeme rozšlehaným vajíčkem av předehřáté troubě pečeme 15-20 minut.
    8. Když jsou rohlíky na povrchu červenskasté, vybereme poprášíme cukrem a můžeme podávat.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]