Lahodné tvarohové pokušení z bábovkové formy recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g nízkotučného tvarohu
350 g jahod
200 ml jahodového kompotu
200 ml mléka – nízkotučného
40 g želatiny
Podle chuti – moučkový cukr a vanilin

Kroky:

  1. Jahody se omyjí, rozřežou a uloží se na dno silikonové formy
  2. 20 g želatiny necháme nabobtnat v kompotu jahod
  3. Přidáme 1 lžíci moučkového cukru a zahříváním rozpustíme
  4. Nalijme na jahody ve formě a dáme do chladničky
  5. V mléce rozpustíme zbytek želatiny a rozpustíme zahříváním
  6. Želatinovou směs vmícháme do tvarohu a osladíme klasickým i vanilkovým cukrem
  7. Krém navrstvíme již na vychlazený želatinu ve formě
  8. Necháme vše dobře ztuhnout a pak vyklopíme z formy jako klasickou bábovku.

Poznámka:

Dezert musí být opravdu dokonale vychlazený.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]