Lahodný a jemný medovník připravený za chvilku, zjednodušený recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

pšeničná mouka
2 PL medu
2 ks vajec
470 g cukru
500 g zakysané smetany
0.5 PL sody
25 g másla
3 PL mléka
3 ČL kakaového prášku
20 g vlašských ořechů

Kroky:

    1. Vyšlehejte si vejce se 2/3 šálku cukru, přidejte med, 200 g zakysané smetany a sodu.
    2. Poté přidejte mouku a dobře promíchejte.
    3. Těsto by mělo být homogenní konzistence.
    4. Připravené těsto si poté vylijte na předem vymazaný a vysypaný plech, nebo do pečící formy.
    5. Pečte při 180 stupních cca 40 minut.
    6. Mezitím si smíchejte zbylou smetanu, cukr a nasekané ořechy.
    7. Medovník po ochladnutí rozřízněte naplňte připravenou náplní.
    8. Zvrchu nezapomeňte posypat nasekanými ořechy.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]