Lanýžové zamilování. Cukroví slepované marmeládou z růží a zdobené mandlemi.

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

hladká mouka 400g
mandlová mouka 50g
prášek do pečiva 12g
olivový olej 100ml
lanýžový olej 100ml
bílé víno 150ml
vanilkový cukr
vanilka, nebo vanilková pasta
mandle, úlomky mandlí
džem/marmeláda z růží

Poznámka:

Těsto bez vajec a másla, s přidáním mandlové mouky, vanilky, s lehkým bílým vínem a originálním lanýžovým olejem – slepované marmeládou z růží a zdobené mandlemi – Podrobný postup a návod pro toto cukroví najdete ve videoreceptu!

Videorecept zde: ⬇️

Autor článku:
Jaroslav Polák
Mozaika TV

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]