Lepené domácí Margot kolečka, božský recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

300 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
1 větší vejce
špetka citronové kůry
1 lžíce kakaa (případně i méně  nebo nemusíte kakao vůbec ale kolečka budou bílé)
150 g čokolády Margot (nastrouhané)
200 g másla
1 lžíce moučkového cukru
3 lžíce rumu

Kroky:

    1. těsto:
      300 g hladké mouky
      200 g másla
      100 g moučkového cukru
      1 větší vejce
      špetka citronové kůry
      1 lžíce kakaa (případně i méně  nebo nemusíte kakao vůbec ale kolečka budou bílé)
    2. Náplň:
      150 g čokolády Margot (nastrouhané)
      200 g másla
      1 lžíce moučkového cukru
      3 lžíce rumu
    3. zdobení:
      čokoládová poleva + do obyčejné polevy dávám i nastrouhanou margotka (ne celou, stačí jen trochu pro vůni)
      Oříšky, nebo jiné přísady podle chuti
    4. Ze surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladničce odpočinout (klidně do druhého dne).
    5. Potom vyválíme plát o tloušťce 3 mm a vykrájíme kolečka. Pečeme na 160 ° C cca 10 min (každá trouba je jiná).
    6. Náplň: Máslo utřeme s cukrem, přidáme rum a nastrouhanou margotka.
    7. Vychladlé kolečka slepíme po dvou náplní, namočíme do polevy – buď celé, nebo jen polovičku, případně jen pocákáme.
    8. Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]