Listové těsto recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 gramů pšeničné hladké mouky speciál
1 žloutek
200 gramů másla
100 gramů zakysané smetany
sůl na dochucení

Kroky:

  1. Připravíme si velkou misku, ve které smícháme prosetou mouku spolu s máslem. Nejlepší je míchat přímo čistýma rukama, tehdy máte těsto plně pod kontrolou.
  2. Přidáme žloutek a kysanou smetanu, pokud je potřeba, tak i sůl. Hněteme těsto dokud nemá jednotnou formu.
  3. Těsto překryjeme potravinářskou fólií a vložíme ho na 30 minut do lednice.
  4. Po 30 minutách je těsto připravené k pečení.
  5. Naplnit ho už můžete čímkoliv, co máte rádi.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]