Luxusní domácí tvarohové croissanty s lahodnou tvarohou náplní recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

60 ml mléka
60 g droždí
1 polévkové lžíce cukru krupice
300 g hladké mouky
1 žloutek
90 g másla
špetka soli
750 g tvarohu
100 g hrozinek
1 polévkové lžíce krupicového cukru
1 balíček vanilkového cukru
2 žloutky

Kroky:

  1. Náplň

    • 750 g tvarohu
    • 100 g hrozinek
    • 1 polévkové lžíce krupicového cukru
    • 1 balíček vanilkového cukru
    • 2 žloutky
    1. Nejprve připravte z kvasnic, cukru a poloviny dávky vlažného mléka kvásek podle vašich zvyklostí.
    2. Do mísy prosejte mouku, přidejte ostatní suroviny, kvásek a vypracujte hladké těsto.
    3. Přikryjte jej utěrkou a nechejte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
    4. Je čas, abyste si připravili náplň. Jednoduše smíchejte všechny suroviny do hladké hmoty a dejte do ledničky.
    5. Vykynuté těsto rozválejte asi na 0,5 cm a vykrájejte trojúhelníky.
    6. Do středu každého z nich dejte kousek náplně a srolujte do tvaru rohlíčku.
    7. Plech vyložte papírem na pečení, naskládejte na něj připravené croissanty a vložte do trouby vyhřáté na 210°C.
    8. Pečte 10 minut a poté stáhněte na 180°C a pečte dalších 20 minut dozlatova.
    9. Před podáváním můžete pocukrovat moučkovým cukrem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]