Ingredience:
6 vajec
4 lžíce mouky
3 lžíce kakaa
6 lžic cukru
1 čajová lžička prášku do pečiva
špetka soli
Kokosový krém:
4 vaječné bílky
6 lžic cukru
120 g strouhaného kokosu
Složení krému:
4 žloutky
5 lžic cukru
40 g jedlého škrobu,
300 ml mléka
vanilkové aroma,
200 g másla,
1 plechovka ananasu,
200 ml smetany
50 g bílé čokolády na ozdobu.
Kroky:
- Bílky smíchejte se solí a mixujte, přidete cukr,žloutky, mouku, prášek do pečiva a kakao
- Plech (28 x 38 cm) vyložte papírem a nalijte těsto
- Pečte při teplotě 180 ° C po dobu 15 minut
- Přidejte kokosovou pěnu a pečte dalších 10 až 15 minut
- Kokosový krém: vyšlehejte vaječné bílky do pěny, přidejte cukr a důkladně promíchejte, poté přidejte kokos.
- Příprava krému: žloutky smíchejte s cukrem, přidejte škrob rozpuštěný ve studeném mléce
- Povařte na ohni dokud nezhousne, poté odstavte z ohně a přidejte do směsi vanilkové aroma
- Směs překryjte folii a nechte vychladnout
- Pokrájený ananas přidejte do směsi
- Hotový krém potřete na vychladlé těsto
- Ozdobte strouhanou čokoládou a nechte ztuhnout alespon 3 hodiny v lednici