Luxusní věnečky, které se vždy vydaří recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 ks vejce
250 ml vody
90 g ztuženého
sůl
140 g hl. mouky
3 vanilkové cukry
500 ml mléka
2 vanilkové pudinky
15 dkg másla
12 dkg krupice
4 lžíce rumu

Kroky:

  1. Krém:

    3 vanilkové cukry

    500 ml mléka

    2 vanilkové pudinky

    15 dkg másla

    12 dkg krupice

    4 lžíce rumu

    1. V hrnci svaříme vodu s tukem a solí.
    2. Potom přisypeme mouku a míchám (odpaluje). Pak se nechá těsto vychladnout.
    3. Do vychladlého těsta přidáváme POSTUPNĚ vejce jedno po druhém.
    4. Vejce musí pořádně zapracovat do těsta a pak se může dát další.
    5. Pečeme na pečení papíře na 170 C asi 20 min.
    6. Před vložením do trouby věnečky postříkáme vodou.
    7. Při pečení se trouba NESMÍ otevírat.
    8. Věnečky se začínají zvedat až tak po 15 min.
    9.  Po těch 20 min zkouším jeden věneček rozpůlit, abych zjistila jestli je uvnitř upečený.
    10. Krém: máslo necháme změknout.
    11. Mléko, cukr a pudinky svaříme v hladký pudink a za stálého míchání necháme vychladnout.
    12. Do změklého másla po částech zašleháme pudink.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]