Ingredience:
25 dkg sušené mléko polotučné
50 dkg cukr moučka
2 lžice Kukuřičný sirup čirý
1 vrchovatá lžíce glukózy
2 lžíce vody
1 lžíce aroma sladké mandle
Kroky:
- Cukr i mléko důkladně prosejte
- Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.
- Ze začátku se nebojte ruce namáčet až po zápěstí.
- Až se hmota spojí už nenamáčet, podsypat solamylem a dopracovat.
- Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.
- Pak se s ním špatně domlouvá.
- Pokud začtene marcipán zpracovávat, dopracujte ho.
- Pokud od něj odejdete, bílé tečky od mléka bude velmi obtížné do marcipánu dozpracovat.