Marcipán bez dřiny hotový za 10 minut vhodný na potah dortu i na figurky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

25 dkg sušené mléko polotučné
50 dkg cukr moučka
2 lžice Kukuřičný sirup čirý
1 vrchovatá lžíce glukózy
2 lžíce vody
1 lžíce aroma sladké mandle

Kroky:

    1. Cukr i mléko důkladně prosejte
    2. Marcipán zpracovat pak dáme na stůl a pokud se vám drobí namočíme ruce v teplé vodě.
    3. Ze začátku se nebojte ruce namáčet až po zápěstí.
    4. Až se hmota spojí už nenamáčet, podsypat solamylem a dopracovat.
    5. Vodu po lžících už nepřidávat,Přelili by jste ho.
    6. Pak se s ním špatně domlouvá.
    7. Pokud začtene marcipán zpracovávat, dopracujte ho.
    8. Pokud od něj odejdete, bílé tečky od mléka bude velmi obtížné do marcipánu dozpracovat.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]