Ingredience:
500 g hladká mouka
1 KL sůl
1/2 balíček kypřící prášek do pečiva
1 PL olej
20 g čerstvé droždí
140 g bílý jogurt
250 ml mléko
olej na smažení
Na potření (podle chuti):
Česnek
olej
sůl
Kroky:
- Do mísy dáme suché suroviny: mouku, sůl, kypřící prášek a dobře promícháme.
- Do středu uděláme důlek, nalijeme tam olej, rozmrvené droždí, přidáme jogurt a vlažné mléko.
- Vše spolu promícháme. Mícháme rukou, dokud se těsto nepřestane lepit.
- Těsto hned bez kynutí rozdělíme na 8 částí. Rukama protáhnout do tvaru placky a hned smažíme v horkém oleji.
- Hotové langoše necháme okapat. Potom podáváme s přísadami podle chuti.
Poznámka:
Máte rádi tradiční langoše a rádi byste si je udělali doma? Přinášíme vám jednoduchý recept, díky kterému si zvládnete připravit nadýchané, měkké a chutné langoše, které po vychladnutí neztvrdnou a lze je ohřát a jíst i druhý den. Nejchutnější jsou však samozřejmě čerstvé.