Měkoučké langoše bez kynutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g hladká mouka
1 KL sůl
1/2 balíček kypřící prášek do pečiva
1 PL olej
20 g čerstvé droždí
140 g bílý jogurt
250 ml mléko
olej na smažení

Na potření (podle chuti):

Česnek
olej
sůl

Kroky:

  1. Do mísy dáme suché suroviny: mouku, sůl, kypřící prášek a dobře promícháme.
  2. Do středu uděláme důlek, nalijeme tam olej, rozmrvené droždí, přidáme jogurt a vlažné mléko.
  3. Vše spolu promícháme. Mícháme rukou, dokud se těsto nepřestane lepit.
  4. Těsto hned bez kynutí rozdělíme na 8 částí. Rukama protáhnout do tvaru placky a hned smažíme v horkém oleji.
  5. Hotové langoše necháme okapat. Potom podáváme s přísadami podle chuti.

Poznámka:

Máte rádi tradiční langoše a rádi byste si je udělali doma? Přinášíme vám jednoduchý recept, díky kterému si zvládnete připravit nadýchané, měkké a chutné langoše, které po vychladnutí neztvrdnou a lze je ohřát a jíst i druhý den. Nejchutnější jsou však samozřejmě čerstvé.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]