Mini koláčky nekynuté a velmi jemné recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

140g másla
140g sádla
420g hladká mouka
50g droždí
15pl vlažného mléka
2ks žloutek
2pl cukru

Kroky:

  1. Máslo i sádlo si necháme změknout na pokojové teplotě
  2. Do misky si dáme mouku a do ni uděláme důlek
  3. Do důlku dáme vlažné mléko, cukr a nadrobíme droždí
  4. Počkáme až nám vznikne kvásek
  5. Přidáme zbylé suroviny a rukama vypracujeme hladké těsto
  6. Z těsta uděláme koláčky které plníme náplní podle vlastní chuti.
  7. Potom pečeme do zlatova přibližně na 170 stupňů
  8. Ped servírováním pocukrujeme moučkovým cukrem

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]