Mokrá bábovka z hrnku s úžasnou a vláčnou chutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 hrnek cukru krystal
2 hrnky polohrubé mouky
1 vanilkový pudink
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
2 vajíčka
3/4 hrnku oleje
1 hrnek mléka
1 odtučněný tvaroh 250 g (když není dávám i jogurt-1 kelímek
klidně i ochucený
ale pak už nedávám kakao)
kakao
rozinky
kousky čokolády

Kroky:

    1. Do misky si dáme nejprve vše co je suché a promícháme, pak přidáme rozinky, mléko, vejce, olej, tvaroh.
    2. Promícháme a nalijeme 3/4 cesta do vymazané, strouhankou vysypané formy.
    3. 1/3 těsta si obarvíme kakaem (kdo nemá rád kakao nemusí) a dolijeme do formy.
    4. Pečeme při teplotě 150-180 (záleží na troubě, každá peče jinak) asi tak 40 minut, pokaždé ji peču jinak dlouho, záleží vždy na tvarohu.
    5. Nejlepší je zkusit špejlí, zda je těsto upečené.
    6. A nemusíte se už nikdy obávat, že by bábovka zůstala suchá, při této to nehrozí!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]