Moravské koláčky pro návštěvy bez kynutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1 rozpuštěná Hera
6 dk cukru moučky
špetka soli
2 celá vejce
1 prášek do pečiva
60 dk poloh.mouky
1 droždí
2 dcl mléka

Kroky:

    1. Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí, trochu cukru a mouky a necháme vzejít kvásek.
    2.  Všechny ingredience na těsto smícháme s kváskem a vypracujeme hladké nelepivé těsto.
    3. Těsto nekyne, hned děláme koláčky, plníme nádivkami a před pečením potřeme rozšlehaným vejcem.
    4. Pečeme asi na 170 stupňů dozlatova.
    5.  Ihned po upečení máčí v rozpuštěném másle s rumem a obalíme v cukr.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]