Máte chuť na něco sladkého, měkoučkého a vláčného? Tento vanilkový koláč s jablky, připravený z jogurtového těsta, je přesně to pravé. Je jednoduchý na přípravu a svou chutí vám zaručeně vyrazí dech!
Ingredience:
5 jablíček (nejlépe kyselých)
2 vajíčka
1/2 hrníčku krupicového cukru
1/2 hrníčku polohrubé mouky
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček prášku do pečiva
vanilkový lusk (podle chuti)
1 kelímek bílého jogurtu
Kroky:
- Příprava těsta: Vejce společně s krupicovým cukrem a vanilkovým cukrem ušlehejte do pěny. Do směsi přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Suroviny pečlivě promíchejte. Přidejte trochu vanilkového lusku pro provonění. Následně přidejte bílý jogurt a vypracujte hladké, jednotné těsto.
- Příprava formy: Kulatou formu vymažte máslem a vysypejte moukou, případně použijte pečicí papír.
- Skládání koláče: Polovinu těsta nalijte do formy. Jablíčka omyjte, oloupejte a nakrájejte na plátky o síle cca 1 cm. Těsto s jablíčky vyskládejte a zalijte druhou polovinou těsta.
- Pečení: Formu vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 30 minut.
Poznámka:
Závěr
Po upečení můžete vanilkový koláč s jablky posypat moučkovým cukrem. Jsem si jistá, že vám tento nadýchaný dezert udělá radost. Dobrou chuť!