Ingredience:
1/4 l - mléko
2 dcl - olej
3 ks - žloutek
400 g - hladká mouka
10 lžic - kr. cukr
špetka - sůl
20 g - droždí
3 bal. - vanilkový puding Dr.Oetker (případně jiný)
3/4 l - mléko
3 ks - vanilkový cukr
5-6 lžic - kr. cukr
180 g - máslo
vajíčko na potření
moučkový cukr na posypání
Kroky:
Krém
- 3 bal. – vanilkový puding Dr.Oetker (případně jiný)
- 3/4 l – mléko
- 3 ks – vanilkový cukr
- 5-6 lžic – kr. cukr
- 180 g – máslo
Dále
- vajíčko na potření
- moučkový cukr na posypání
- Připravíme si kvásek z 2 lžiček cukru, mléka a droždí.
- V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, mléko, olej a kvásek.
- Těsto necháme nakynout cca 1 hod – aby zdvojnásobilo objem.
- Pokud nakyne těsto uděláme si pudink.
- Po vychladnutí vyšleháme s máslem.
-
Zatím dáme nádivku do chladničky.
- Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm, které přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dole. (Z těsta se snažíme vyválet “hadů” o tloušťce prstu a rozkrájíme po 20 cm.
- “Hada” ohneme na polovinu a zakroutíme jako vrták.).