Najlepší nadýchané koláčky s pudingovou náplní tzv. pudingáče recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

1/4 l - mléko
2 dcl - olej
3 ks - žloutek
400 g - hladká mouka
10 lžic - kr. cukr
špetka - sůl
20 g - droždí
3 bal. - vanilkový puding Dr.Oetker (případně jiný)
3/4 l - mléko
3 ks - vanilkový cukr
5-6 lžic - kr. cukr
180 g - máslo
vajíčko na potření
moučkový cukr na posypání

Kroky:

  1. Krém

    • 3 bal. – vanilkový puding Dr.Oetker (případně jiný)
    • 3/4 l – mléko
    • 3 ks – vanilkový cukr
    • 5-6 lžic – kr. cukr
    • 180 g – máslo

    Dále

    • vajíčko na potření
    • moučkový cukr na posypání
    1. Připravíme si kvásek z 2 lžiček cukru, mléka a droždí.
    2. V míse smícháme mouku, špetku soli, cukr, žloutky, mléko, olej a kvásek.
    3. Těsto necháme nakynout cca 1 hod – aby zdvojnásobilo objem.
    4. Pokud nakyne těsto uděláme si pudink.
    5. Po vychladnutí vyšleháme s máslem.
    6.  

      Zatím dáme nádivku do chladničky.

    7. Uděláme válečky o průměru asi 1 cm a dlouhé asi 20 cm, které přehneme na polovinu, tím vzniknou dva prameny, které upleteme a konec vsuneme dole. (Z těsta se snažíme vyválet “hadů” o tloušťce prstu a rozkrájíme po 20 cm.
    8. “Hada” ohneme na polovinu a zakroutíme jako vrták.).

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]