Nejchutnější čokoládový koláč bez mouky, složeny jen z 3 ingrediencí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

8 velkých vajíček
450 gramů hořké čokolády (pokud chcete zdravější verzi
zvolte čokoládu bez cukru
resp. slazenou stéviou)
230 gramů másla
ovoce (nemusí být)

Kroky:

    1. Vajíčka dáme do misky a pomocí mixéru vyšleháme na pěnu. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. 
    2. Máslo nakrájíme na kostičky a dáme rozpustit buď nad parní lázni, nebo do mikrovlnné trouby.
    3. Do horkého másla přidáme nalámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Máslo s čokoládou smícháme a vytvoříme tak hustší čokoládovou hmotu. 
    4. Po částech k čokoládové hmotě přidáváme vyšlehané vajíčka. Dobře promícháme, aby ve hmotě nebylo příliš mnoho vzduchových bublinek. 
    5. Do kulaté vymazané formy nalijeme těsto a můžeme ji ještě obalit v alobalu.
    6. Formu vložíme podobně jako při cheescakeu, do hlubší nádoby, která je naplněna alespoň do poloviny vodou. Takto se koláč upeče dokonale. 
    7. Celý koláč pečeme přibližně 20 až 25 minut.
    8. Po upečení ho necháme vychladnout a skladujeme ho v chladničce.
    9. Podle chuti můžete přidat ovoce, případně kopeček zmrzliny.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]