Nejchutnější jablečná buchta jemná jako pavučinka recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

jablka (tvrdá
nejlépe nějaký kyselý druh)
oloupaná a bez jadřinců 1 kg
mouka 150 g
kypřicí prášek 1 čajová lžička
špetka soli
větší výběrová vejce 3 ks
hnědý cukr (může být i bílý) 120 g
mléko 100 g
citrón 1 ks
hnědý cukr (bílý) 20 g
máslo 15 g

Kroky:

  1. Suroviny na kůrku:

    • hnědý cukr (bílý) 20 g
    • máslo 15 g
    1. Připravte si formu o průměru 22−23 cm (vyložte ji pečicím papírem nebo vymažte máslem, vysypte krupicí, zbytky vysypte).
    2. Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
    3. Z citrónu ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu z poloviny.
    4. Jablka nakrájejte na tenké plátky nožem, na struhadle nebo v kráječi.
    5. Zalijte citrónovou šťávou.
    6. Vejce vyšlehejte s cukrem (ne příliš), přidejte mléko.
    7. Mouku s kypřicím práškem prosejte, promíchejte s kůrou z citrónu. Směs vajec s mlékem smíchejte s moukou, těsto vlijte na jablka a pečlivě promíchejte tak, aby se těsto promíchalo se všemi jablky. Nalijte do formy, lehce přitlačte rukou.
    8. Povrch posypte cukrem a kousky másla. Pečte 40−60 minut.
    9. Jablečnou buchtu můžete podávat jak teplou, tak studenou. Já ji mám radši studenou.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]