Nejjemnější tvarohový koláček s naprosto jednoduchou přípravou recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

350 g kr. cukru
4 vejce
250 g másla nebo margarínu
1 bal. vanilkového cukru
450 g hladké mouky
1 prášku do pečiva
200 ml mléka
500 g jemného tvarohu
citronovou kůru z jednoho citronu
1 bal. vanilkového cukru
Med dle chuti
moučkový cukr

Kroky:

  1. Na náplň:

    • 500 g jemného tvarohu,
    • citronovou kůru z jednoho citronu,
    • 1 bal. vanilkového cukru,
    • Med dle chuti

    Na vrch:

    • moučkový cukr
    1. Cukr ušleháme s vajíčky do pěny. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a 200 ml mléka.
    2. Postupně přidáváme i prášek do pečiva a mouku. Vymícháme jednotné těsto a ½ navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem o rozměrech 25 x 35 cm.
    3. Tvaroh utřeme s medem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem.
    4. Krém navrstvíme na plech, přikryjeme zbylým těstem, uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby.
    5. Pečeme při teplotě 120 stupňů, dokud koláček není na povrchu zlatavý.
    6. Necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]