Ingredience:
350 g kr. cukru
4 vejce
250 g másla nebo margarínu
1 bal. vanilkového cukru
450 g hladké mouky
1 prášku do pečiva
200 ml mléka
500 g jemného tvarohu
citronovou kůru z jednoho citronu
1 bal. vanilkového cukru
Med dle chuti
moučkový cukr
Kroky:
Na náplň:
- 500 g jemného tvarohu,
- citronovou kůru z jednoho citronu,
- 1 bal. vanilkového cukru,
- Med dle chuti
Na vrch:
- moučkový cukr
- Cukr ušleháme s vajíčky do pěny. Přidáme změklé máslo, vanilkový cukr a 200 ml mléka.
- Postupně přidáváme i prášek do pečiva a mouku. Vymícháme jednotné těsto a ½ navrstvíme na plech vyložený pečícím papírem o rozměrech 25 x 35 cm.
- Tvaroh utřeme s medem, citronovou kůrou a vanilkovým cukrem.
- Krém navrstvíme na plech, přikryjeme zbylým těstem, uhladíme a vložíme do vyhřáté trouby.
- Pečeme při teplotě 120 stupňů, dokud koláček není na povrchu zlatavý.
- Necháme vychladnout a posypeme práškovým cukrem.