Ingredience:
na těsto:
300 g mouky (polohrubé)
150 g másla
3 lžíce cukru
1 balíček kypřícího prášku do pečiva
2 žloutky
1 lžíce smetany
1 špetka soli
na náplň:
3 žloutky
5 bílků
1 sáček vanilkový pudink (uvařený)
5,1 dl smetany (krabička)
4 lžíce cukr
1 kg švestky
skořice podle chuti
5 lžic krupice
Kroky:
- Mouka se smíchá s cukrem, přidáme prášek do pečiva, sůl, máslo se v něm rozetře.
- Přidáme žloutky a zakysanou smetanou, hněteme.
- Vyválíme těsto na tloušťku půl centimetru a vložíme jej na vymazaný plech.
- Posypeme 2 lžicemi krupice. Poklademe na poloviny nakrájené švestky bez pecek), posypeme spoustou skořice, posypeme zbývajícími 3 lžícemi krupice.
- Vaječné bílky umícháme s cukrem dohladka. Odděleně smícháme žloutky, pudink, promícháme a přidáme zakysanou smetanou. Nakonec smícháme obě směsi dohromady.
- Hmotu nalijeme na švestky a uhladíme..
- Pečeme v předehřáté troubě 30-35 minut při teplotě 170-180 ° C.
- Po vychladnutí můžeme podávat, nejtěžší je počkat až koláč vychladne:)