Nejlepší hrnkové těsto na lívance ze základních surovin recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 vajíčka
1 vanilkový cukr
2 PL cukru
špetka soli
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek mléka
1 hrnek nastrouhaných jablek (odpovídá 2 kusům)
1 lžíce oleje

Kroky:

    1. Žloutky oddělíme od bílků a smíchame je s cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Po částech přisypeme mouku a dbáme na to, aby nám nevznikly hrudky.
    2. Následně přimícháme nastrouhaná jablka.
    3. Bílky vymíchame na tuhý sníh a postupně ho přimícháme do těsta.
    4. Na rozpálené pánvi vymazané olejem pečeme lívance na středním ohni z obou stran, dokud nezískají světlehnědou barvu. Dobrou chuť!

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]