Nejlepší jablečný koláč z hrnečku připravený za pár minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

350 g polohrubé mouky
250 g másla
1 prášek do pečiva
0.5 kg jablek
Jeden vanilkový cukr
250 g cukru krystal
5 vajec
špetka skořice
špetka soli
moučkový cukr na posypání

Kroky:

    1. Ve středně velké míse si smícháme změklé máslo, cukr, vanilkový cukr a přidáme vejce. Důkladně promícháme a osolíme.
    2. V další míse si smícháme mouku s práškem do pečiva. Obě směsi spojíme v jednu.
    3. Jablka si omyjeme, nastrouháme najemno, posypeme je skořicí a přidáme do těsta. Opět důkladně promícháme.
    4. Těsto dáme do formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v troubě 45 minut na 200 stupňů.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]