Nejlepší kynuté těsto na lahodné buchty s čerstvou chutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

50 gramů čerstvého droždí ale vhodné je i sušené droždí
300 ml teplého mléka
4 lžíce cukru
800 gramů hladké mouky
2 vajíčka
100 ml rostlinného oleje
trochu vlažné vody (je-li třeba)
špetka soli

Kroky:

    1. V teplém mléce rozmícháme droždí a přidejte asi 6 lžic mouky.
    2. Těsto dobře promíchejte a nechte vykynout asi 30 minut na teplém místě.
    3. Vajíčka pokojové teploty rozmíchejte se špetkou soli a postupně je přidávejte do vykynutého těsta
    4. Přidejte zbytek mouky a olej, případně vlažnou vodu je nezbytná a je třeba těsto hníst tak, že se nakonec nebude lepit na prsty.
    5. Nechte ho vykynout ještě půlhodinu.
    6. Pracovní desku si potřete olejem, ne moukou a vytvarujte si menší hromádky z těsta.
    7. Nemusí mít žádný přesný tvar, stačí pokud je umístíte asi 2 až 3 centimetry od sebe.
    8. Plech nebo pracovní desku přikryté utěrkou a nechte ještě 15 dalších minut kynout.
    9. Během čekání si můžete připravit různé náplně, ať už ořechovou makovou, čokoládovou, vanilkovou, pudingovou nebo povidlové.
    10. To, jak budete postupovat dál se odvíjí od zvoleného způsobu přípravy.
    11. Buchty můžete péct v troubě ale i smažit na oleji podobně jako koblihy.
    12. Já jsem buchty upekla v troubě na 180 stupňů a pekly se přibližně 30 minut.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]