Nejlepší listové těsto, které máte hotové za 10 minut od babičky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 g mouka hladká
1 žloutek
200 g másla
100 g zakysané smetany
sůl na dochucení

Kroky:

    1. Ve velké míse si smícháme prosátou mouku spolu s máslem.
    2. Následně přidáme do směsi žloutek a kysanou smetanu.
    3. Vypracujeme si jednotné těsto.
    4. Těsto si pokryjeme fólií a dáme na 30 minut do lednice.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]