Nejlepší salkové oříšky recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

350 g hladké mouky
250 g moučkového cukru
250 g másla nebo Palmarínu
150 g mletých ořechů
Kakao – pokud chcete případně vanilku
1 plechovku salka / nebo koupené karamelové
1 kostku másla (250 g)

Kroky:

  1. Na plnění:

    • 1 plechovku salka / nebo koupené karamelové
    • 1 kostku másla (250 g)
    1. Všechny suroviny smícháme a vymícháme tužší tvárné těsto bez hrudek. Těsto klasicky vtlačíme do formiček na oříšky. Do formiček to vtlačíme tak, aby na vrchu vznikla jamka na krém.
    2. Formičky uložíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 160 stupňů asi 10 minut.
    3. Vyjmeme z trouby a po 1-2 minutách vyklopíme (vyklepeme z formiček). Já formičky nemoučím a oříšky jdou i tak pěkně ven:)
    4. Na náplň si buď uvaříme klasické salko v plechovce (vaříme asi 2 hodiny ponořené ve vodě) nebo použijeme kupované karamelové.
    5. Salko pak ušleháme s máslem a tímto krémem plníme vychladlé oříšky.
    6. Vždy na jeden oříšek dáme krém (asi lžičku) a přilepíme druhý oříšek. Nakonec můžeme vyválet v moučkovém cukru.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]