Nejměkčí rohlíčky na světě s nejjemnějším těstem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 hrnky mléka - (1 hrnek = 200 ml)
¾ hrnku oleje (180 ml)
2 bílky
1 lžíci cukru krystalového
1 bal. sušeného droždí
cca 890 -900 g hladké mouky (já dala půl na půl hladkou a polohrubou)
1 lžičku soli
2 žloutky na potření
Náplň:
ochucený tvaroh
povidla
mák

Kroky:

  1. Do rendlíku nalijeme mléko, olej, přidáme cukr, bílky, droždí a promícháme.
  2. Přidáme polovinu prosáté mouky, zamícháme a přidáme druhou polovinu mouky.
  3. Vymícháme jednotné těsto – těsto je měkké a lepivé.
  4. Přendáme na pomoučený pracovní desku, kde mícháme a podle potřeby přidáváme mouku.
  5. Uhněteme jednotný bochník. Bochník cesta přendáme do olejem vymazané misky a olejem pomastíme i samotné těsto.
  6. Přikryjeme igelitovým sáčkem nebo fólií a necháme na teplém místě vykynout – těsto zdvojnásobí svůj objem.
  7. Vykynuté těsto rozdělíme na polovinu. Polovinu těsta rozdělíme na 4 bochánky a každý ještě na polovinu, z jedné poloviny těsta nám tedy vznikne 8 kousků (bochánků).
  8. Zatímco pracujeme s jedním, ostatní bochánky i zbylou polovinu těsta přikryjeme, aby neoschli.

Poznámka:

Video

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]