Ingredience:
60 g másla
50 ml vody
100 g sušeného mléka
50 g krupicového cukru
50 g strouhaného kokosu + kokos na obalení
lískové oříšky
2 ks Margot tyčinky (1 ks = 100 g)
Na obalení:
Nasekané nesolené arašídy nebo vlašské ořechy
Čokoláda a trochu cery
Kroky:
- V hrnci smícháme vodu, máslo a cukr, přendáme na plamen a necháme rozpustit.
- Margot tyčinky rozdrobíme nebo nastrouháme a přidáme do této směsi spolu se sušeným mlékem a kokosem .
- Necháme na plameni a mícháme, dokud se všechny přísady nespojí.
- Sejmeme z plamene a směs necháme vychladnout.
- Z takto připraveného těsta tvoříme kuličky, do kterých středu zabalíme vlašský ořech.
- Příprava polevy:
- V misce si rozpustíme čokoládu s Cero.
- Když je hmota tekutá, přidáme nasekané ořechy a v této směsi následně obalujeme kuličky.
- Dáme ztuhnout na plech s pečícím papírem do chladu.
- Poté podáváme v ozdobných košíčcích.
Poznámka:
Vynikající a rychlé čokoládové pohoštění z oblíbeného Margot dezertu . Jsou vynikající a hned hotové, na slavnosti stole budou úžasně vyjímat.
Video návod: