Nepečený kokosovo-čokoládový koláč recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

350 g čokoládových sušenek (můžete zvolit takové sušenky
které máte rádi)
15 g másla
2 lžíce cukru
6 lžic smetany
200 ml smetany
250 g strouhaného kokosu
140 g moučkového cukru
1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru
1 sáček vanilkového pudinku
4 lžíce cukru krystal
400 ml mléka
100 g hořké čokolády
1 lžička másla
1 lžička čokoládové pomazánky (ve stylu Nutelly)

Kroky:

  1. Na kokosový krém:

    • 200 ml smetany
    • 250 g strouhaného kokosu
    • 140 g moučkového cukru
    • 1 sáček vanilkového (vanilinového) cukru

    Na vanilkový krém:

    • 1 sáček vanilkového pudinku
    • 4 lžíce cukru krystal
    • 400 ml mléka

    Na čokoládovou polevu:

    • 100 g hořké čokolády
    • 1 lžička másla
    • 1 lžička čokoládové pomazánky (ve stylu Nutelly)
    1. Sušenky vložte do mixéru a rozmixujte je na prášek. (Další možností je roztlouct je pomocí hmoždíře, nebo dát sušenky do sáčku a válečkem je rozdrtit na prášek.)
    2. Poté postupně přidávejte další ingredience – změklé máslo, cukr, 6 lžic smetany.
    3. Směs rozdělte na dva díly.
    4. Jeden díl natlačíme na dno formy na pečení vyložené pečícím papírem.
    5. Připravte si kokosový krém: Smetanu šleháme a postupně přidáváme moučkový cukr, vanilkový cukr a strouhaný kokos.
    6. Připravený krém dejte do lednice na 15 minut.
    7. Tímto krémem si potřete těsto zapracovaného na dně formy.
    8. Na tento kokosový krém dejte druhou část sušenkového základu a uhlaďte.
    9. Nyní je čas připravit si také vanilkový krém: Mléko s cukrem přivedeme k varu a přidáme pudink.
    10. Hotový pudink vylijeme na koláč (až nebude příliš horký, ale dbáme na to, aby byl stále ještě tekutý).
    11. Nakonec si připravíme čokoládovou polevu: Čokoládu rozlámeme na malé kousky a rozpustíme na vodní lázni.
    12. Postupně přidejte máslo a čokoládovou pomazánku.
    13. Pořádně promíchejte a ještě teplou čokoládovou polevu nalijte na buchtu.
    14. Kdo chce, může ozdobit strouhaným kokosem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]