Nepřekonatelný koláček Rumburak recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 ml smetany na šlehání
80 g moučkového cukru
700 g mascarpone nebo jemného tvarohu
2 ks vajec
1 hrnek mléka
1 hrnek kr. cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 bal. Prášek do pečiva
2 lžíce kakaa
1/2 hrnku oleje
100 g hořké čokolády
50 g rostlinného tuku

Kroky:

  1. Krémová náplň:

    250 ml smetany na šlehání
    ,80 g moučkového cukru
    ,700 g mascarpone nebo jemného tvarohu

    těsto:

    2 ks vajec
    ,1 hrnek mléka
    ,1 hrnek kr. cukru
    ,2 hrnky polohrubé mouky
    ,1 bal. Prášek do pečiva
    ,2 lžíce kakaa
    ,1/2 hrnku oleje

    Na vrch:

    100 g hořké čokolády
    ,50 g rostlinného tuku

    1. Všechny suroviny na těsto vymícháme do hladka.
    2. Těsto navrstvíme na vymazaný plech.
    3. Pečeme na 170 stupňů cca 22 minut.
    4. Mezitím si připravíme náplň. Mascarpone rozmícháme v míse s cukrem a přimícháme i vyšlehanou smetanu. Po vychladnutí korpusu něj náplň rovnoměrně naneseme. Nakonec ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s rostlinným tukem. Můžeme tvaroh pouze pokapat (při menším množství čokolády), nebo jej potřít celý. Necháme ztuhnout v lednici minimálně  3 hodiny .
    5. Můj tip: korpus se mi po upečení zdál trochu suchý a tak jsem ho pokapané uvařeným kakaem a bylo to skvělé, doporučuji.
    6. Přejeme vám dobrou chuť! 🙂

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]