Netradiční Linecké fantastické těsto z jogurt a bez vajec recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

100 ml bílý jogurt
500 g hladká mouka
250 g máslo nebo ztužený tuk
2 bal. vanilkový cukr
1/2 šálku moučkový cukr
marmeláda na slepení
moučkový cukr na posypání

Kroky:

  1. V misce smícháme sypké přísady - prosátou mouku, moučkový cukr. Pak přidáme i nakrájené máslo a jogurt, vypracujeme jednotné těsto, které vyformujeme do tvaru bochníku a zabalíme ho do potravinářské fólie. Dáme odležet na 1 hodinu do chladničky, nebo je-li venku chladno tak klidně i na okno.
  2. Potom těsto rozválíme a vykrojíme tvary, které ukládáme na papírem vyložený plech.
  3. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 10 minut. Záleží na tloušťce těsta a velikosti tvarů, proto sledujeme. Nepečeme zbytečně dlouho, abychom těsto nevysušily, pak budou tvrdé.
  4. Upečené tvary klasicky slepíme marmeládou a posypeme práškovým cukrem.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]