Nevěděla jsem, že cheesecake lze připravit TAKOVÝM způsobem! Od okamžiku, kdy jsem vyzkoušela recept, ho už peču pravidelně!

Tomáš , 16. 12. 2024

Pokud máte rádi cheesecake, tento s nutellou bude pro vás naprostým hitem! Příprava je jednoduchá, ale výsledek je fantastický – jemný tvarohový krém, lahodná poleva a křupavý korpus. Tento cheesecake se stane vaší oblíbenou sladkou pochoutkou a určitě si ho budete péct pravidelně!

Ingredience:

Korpus:
250 g sušenek oreo nebo kakaových sušenek
80 g rozpuštěného a studeného másla
Masa:
1 kg měkkého tvarohu
175 ml 30% smetany + 2 lžíce vychlazené 30% smetany
190 g nutelly nebo čokoládového krému
200 g cukru
1 lžička bramborového škrobu
2 lžičky vanilkového aroma
4 vejce (pokojové teploty)
Poleva:
190 g nutelly nebo čokoládového krému
80 ml 30% smetany

Kroky:

  1. Příprava korpusu: Troubu předehřejte na 180°C. Ze sušenek vyndejte náplň a sušenky rozdrťte. Přidejte rozpuštěné máslo a dobře promíchejte. Směs rovnoměrně rozetřete do formy o průměru 26 cm, lžící ji uhladíte a pečte 13-15 minut. Poté vyndejte z trouby a nechte vystydnout.
  2. Příprava tvarohové směsi: Teplotu trouby snížíme na 150°C. V misce smíchejte cukr a bramborový škrob. Ve velké míse smíchejte 1 kg tvarohu a 3/4 smetany, dokud nevznikne hladká směs. Postupně přidávejte cukr se škrobem a dobře promíchejte. Poté přidejte vanilkové aroma a postupně vmíchejte vejce.
  3. Příprava vrstvy s nutellou: 1/3 tvarohové směsi přeložte do jiné misky a přidejte 2 lžičky nutelly a 1 lžičku smetany. Promíchejte.
  4. Sestavení cheesecaku: Na korpus nalijte 2/3 tvarohové směsi, poté opatrně vlijte třetinu směsi s nutellou.
  5. Pečení: Pečte cheesecake 45-55 minut při 150°C. Poté troubu vypněte, ale cheesecake nechte v troubě ještě hodinu, aby se stabilizoval.
  6. Chlazení: Cheesecake opatrně vyjměte z formy a nechte ho vychladnout na pokojovou teplotu.
  7. Příprava polevy: V menším hrnci zahřejte smetanu a přidejte nutellu. Míchejte, dokud se vše nespojí.
  8. Finální úprava: Polevou přelijte cheesecake, zakryjte fólií a nechte v ledničce přes noc. Pro extra chuť můžete cheesecake posypat nasekanými lískovými ořechy.

Poznámka:

Tento cheesecake s nutellou je neodolatelný! Je jemný, krémový a plný bohaté chuti čokolády. Nezapomeňte ho připravit na příští oslavu nebo jako sladkou tečku po večeři. Dobrou chuť!

 

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]