Obrácený jablečný koláč recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

3 ks jablko
100 g máslo
100 g med
1/2 balení listové těsto
1 ks citron
7 g sůl hrubozrnná

Kroky:

    1. Z citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu.
    2. Jablka oloupeme a nakrájíme na plátky. Zastříkneme je citronovou šťávou.
    3. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme med a citronovou kůru. Chvíli povaříme. Tuto směs nalijeme na dno koláčové formy. Na to naskládáme jablka. Jablka přikryjeme rozváleným plátem těsta a okraje těsta vmáčkneme jakoby dovnitř. Ještě těsto několikrát nařízneme.
    4. Pečeme na 200 °C 35 minut.
    5. Necháme trošku vychladnout a poté koláč vyklopíme tak, aby jablka byla nahoře.
    6. Po vychlazení ještě posypeme hrubozrnnou solí a podáváme.
    7. Videonávod:

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]