Ořechová roláda s medem z hrnečku připravená za 25 minut recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

5 vajec
1 lžíci medu
1 šálek polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ šálku cukru krystal
vanilkové aroma
1 plechovku karamelového Salka
1 šálek mletých ořechů
2 polévkové lžíce medu
Lžičku mleté skořice
Mleté ořechy (navrch)

Kroky:

    1. Troubu zapneme na 180 stupňů a plech vyložíme pečícím papírem. Vejce ušleháme s cukrem do hladké pěny. Vmícháme med a postupně přidáváme mouku s práškem do pečiva a nakonec přimícháme také vanilkové aroma. Těsto rovnoměrně navrstvíme na plech a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů asi 10-15 minut.
    2. Veškeré suroviny na krém smícháme v míse. Upečený plát těsta potřeme krémem. Ne však celým množstvím krému. Část krému odložíme bokem. Těsto pevně srolujeme a vrch potřeme zbylým krémem.
    3. Roládu můžete vcelku, nebo rovnou nakrájenou, ještě obalit ořechy. Jednoduše ji v nich vyválejte.

    zdroj: bidista.com

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]