Originální cukroví z listového těsta a smetanovým krémem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Na krém: 500 ml mléka + 4 žloutky + 4 PL mouky + 10 PL cukru + vanilkové aroma
1 balení listového těsta (upečeného)
250 ml smetany

Kroky:

    1. Nejprve si vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem, poté přidejte mouku a mléko. Vše chvilku povařte při střední teplotě, dokud směs nezhoustne. Pak odstraňte ze sporáku a dochuťte vanilkovým aroma.
    2. Pokud máte doma kuchyňského robota, doporučujeme si doma připravit ještě šlehačku.
    3. Následně umístěte na plech list upečeného listového těsta, na který naneste připravený krém. Poté aplikujte další list, vyšlehanou šlehačku a zakončete listovým těstem.
    4. Celý dezert následně nechte přes noc odležet v lednici, ať krásně ztuhne.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]