Originální domácí Croissanty z Francie hotové za chvilku a křupavé recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

50 dkg mouky
20 dkg másla
1 dl zakysané smetany
2 dkg sypkých kvasnic
1 lžíce cukru
1 malé sklenice mléka
1 špetka soli

Kroky:

  1. Všechny suroviny, které jsme uvedli výše, je třeba jenom smíchat. Nic více není třeba dělat.
  2. Těsto by mělo být důkladně prohněteno. Potom si zaslouží odpočívat. Dejte ho do lednice zhruba na 1 hodinu. Díky tomu se složky jak lépe propojí, tak dojde i k tomu, že bude těsto více nadýchané.
  3. Vždy odkrojte kousek těsta, vyválejte z něho tenký kruh a máte základ, do kterého dáte zhruba jednu lžičku náplně dle vaší chuti.
  4. Potom už jenom zabalíte a vložíte na plech vyložený pečicím papírem. Takto postupujete dále, dokud nezpracujete veškeré těsto.
  5. Troubu si předehřejte na 180 stupňů Celsia a jakmile bude připravena, vložte je do ní. Doba pečení se odvíjí hlavně od velikosti jednotlivých kusů. Doporučujeme průběh pečení sledovat a péct takzvaně do zlatova.
  6. Poté je vyjměte, nechte chvíli vychladnout a ještě vlažné je obalte v moučkovém cukru.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]