Palačinky s těstem z másla a smetany Dobrota recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

5 vajec
2 šálky hladké mouky
1 šálek mléka
1 šálek smetany ke šlehání
½ šálku moučkového cukru
50 g rozpuštěného másla
špetku soli
1 bal. vanilkového cukru nebo 1 lžičku vanilkového aroma
Máslo na smažení

Kroky:

    1. Vlažné rozpuštěné máslo smícháme s ostatními přísadami a vymícháme jemné, hladké těsto bez hrudek.
    2. Těsto necháme pár minut odležet a potom smažíme jako klasické palačinky na másle, avšak dávkujeme méně cesta (francouzské palačinky by měly být menší a trochu tlustší, než ty naše).
    3. Úžasně chutnají i samy o sobě, můžete je však podávat s čerstvým ovocem, čokoládou, džemem nebo zakysanou smetanou či tvarohem.

Poznámka:

1 šálek = 200 ml

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]