Ingredience:
5 vajec
2 šálky hladké mouky
1 šálek mléka
1 šálek smetany ke šlehání
½ šálku moučkového cukru
50 g rozpuštěného másla
špetku soli
1 bal. vanilkového cukru nebo 1 lžičku vanilkového aroma
Máslo na smažení
Kroky:
- Vlažné rozpuštěné máslo smícháme s ostatními přísadami a vymícháme jemné, hladké těsto bez hrudek.
- Těsto necháme pár minut odležet a potom smažíme jako klasické palačinky na másle, avšak dávkujeme méně cesta (francouzské palačinky by měly být menší a trochu tlustší, než ty naše).
- Úžasně chutnají i samy o sobě, můžete je však podávat s čerstvým ovocem, čokoládou, džemem nebo zakysanou smetanou či tvarohem.
Poznámka:
1 šálek = 200 ml