Pařené, pečené i dukátové buchty jako z obláčku recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

250 ml mléka
4 lžíce krystalu
1 van. cukr
1 lžička soli
2 žloutky
1 vejce
70 g rozpuštěného másla,
50 ml oleje, 300 g pol mouky
250 g hl mouky
3/4 kostky čerstvého droždí nebo 3 lžičky sušeného

Kroky:

  1. Do vlažného mléka dáme oba cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej
  2. Ručním šlehačem vše propojíme
  3. Přidáme mouky a nakonec droždí
  4. Vše mícháme 20 minut
  5. Nechte kynout
  6. Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem
  7. Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujeme kolečka
  8. Přidejte náplň a zabalte
  9. Všechny buchty namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe.
  10. Buchty vyskládejte do pekáčku, ale nechte mezi němi mezery
  11. Nechte na teplém místě 30 minut kynout
  12. Poté potřete bílky a dejte péct na 170 stupňů na 30 minut
  13. Ihned upečené vyklopte

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]