Ingredience:
250 ml mléka
4 lžíce krystalu
1 van. cukr
1 lžička soli
2 žloutky
1 vejce
70 g rozpuštěného másla,
50 ml oleje, 300 g pol mouky
250 g hl mouky
3/4 kostky čerstvého droždí nebo 3 lžičky sušeného
Kroky:
- Do vlažného mléka dáme oba cukry, sůl, žloutky, vejce, máslo a olej
- Ručním šlehačem vše propojíme
- Přidáme mouky a nakonec droždí
- Vše mícháme 20 minut
- Nechte kynout
- Předem si pořádně vymažte pekáček sádlem
- Těsto vyválejte do tloušťky 1 cm a vykrajujeme kolečka
- Přidejte náplň a zabalte
- Všechny buchty namočte do oleje, nechte okapat a vkládejte do pekáče vedle sebe.
- Buchty vyskládejte do pekáčku, ale nechte mezi němi mezery
- Nechte na teplém místě 30 minut kynout
- Poté potřete bílky a dejte péct na 170 stupňů na 30 minut
- Ihned upečené vyklopte