Pečené brambory se slaninou a chedarem recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

Brambory
olej
sůl
strouhaný sýr Chedar
slanina

Kroky:

  1. Nejprve odřízněte horní část brambor.
  2. Vezměte malý nůž a postupně do brambor nakrájejte kolečka.
  3. Okraje brambor nařízněte nožem, ale na dně nechte malé neproříznuté kolečko. Můžete jej změřit například palcem. Pokud nejsou zářezy dostatečně hluboké, upravte je před pokračováním.
  4. Brambory zalijte olivovým olejem a osolte.
  5. Pečte při 220 °C přibližně 40 minut. Během pečení brambory tu a tam potřete olivovým olejem.
  6. Aby byly brambory ještě dokonalejší, posypte je sýrem a na kostičky nakrájenou slaninou.
  7. Vložte na 5 minut do trouby.
  8. A pečené brambory byly na světě.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]