Pěnový dort z Bebe sušenek a čokoládou Recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

500 ml Smetana ke šlehání
500 ml Mléko
2 balení Vanilkový puding
2 balení Vanilkový cukr
5 lžíce Cukr krupice
1 balení Bebe sušenky
1 balení Čokoláda hořká

Kroky:

    1. Do velké mísy nalijeme smetanu, mléko, přidáme vanilkový pudinkový prášek (pudink, který připravíte bez vaření), vanilkový a kr. cukr. Vše mixérem šleháme cca 5 minut – dostaneme nadýchanou pěnu.
    2. Připravíme vyšší formu na pečení o rozměru 21 x 36 cm, ale můžete použít i formu jiné velikosti (pokud menší, řezy budou vyšší). Dno vyložíme sušenkami, které namočíme do mléka, aby byly měkké.
    3. Ušlehaný krém navrstvíme na sušenky, pěkně uhladíme a párkrát ťukneme formou a pracovní desku, abychom se zbavili velkých vzduchových bublin.
    4. Vrch ozdobíme strouhanou čokoládou a odložíme do chladničky. Pokud nemáte čas, vložte řezy do mrazničky, rychleji ztuhnou, ale nenechávejte je tam příliš dlouho, aby nezmrzli.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]