Ingredience:
6 ks vajec
200 g kr. cukr
1 ks. vanilkový cukr
125 ml minerálka
125 ml olej
200 g mouka
200 g Čokoláda, najemno nastrouhaná
200 g ořechy namleté
1 ks prášek do pečiva
Krém:
750 ml zakysaná smetana
500 ml jogurt bílý
150 g Práškový cukr
10 plátků želatiny
500 ml smetany na šlehání (vyšlehané)
600 g Maliny čerstvé nebo zmrazené
Piškoty nebo máslové sušenky
Na namáčení:
1/2 šálku mléka
1 polévková lžíce rumu
Strouhaná čokoláda na posypání
Kroky:
- Vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a minerálkou do pěny. Přidejte olej, mouku smíchanou s čokoládou, ořechy a práškem do pečiva.
- Těsto rozetřete na plech pokrytý papírem a vymazaný.
- Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 30-40 minut. Nechte vychladnout.
- Na krém nejprve namočte želatinu ve studené vodě. Smíchejte kysanou smetanu, jogurt a cukr.
- Želatinu rozpusťte podle návodu a promíchejte. Do krému přidáme želatinu i šlehačku.
- Vychlazené těsto potřete trochou krému. Smíchejte mléko a rum, namáčejte do nich piškoty a uložte na krém.
- Přikryjte dalším krémem, ovocem a zbytkem krému.
- Chladíme 4-5 hodin.
- Nakonec posypte strouhanou čokoládou.