Pepíkovy řezy se zakysanou smetanou a čokoládou ideální nejen na oslavu recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

6 ks vajec
200 g kr. cukr
1 ks. vanilkový cukr
125 ml minerálka
125 ml olej
200 g mouka
200 g Čokoláda, najemno nastrouhaná
200 g ořechy namleté
1 ks prášek do pečiva

Krém:

750 ml zakysaná smetana
500 ml jogurt bílý
150 g Práškový cukr
10 plátků želatiny
500 ml smetany na šlehání (vyšlehané)
600 g Maliny čerstvé nebo zmrazené
Piškoty nebo máslové sušenky

Na namáčení:

1/2 šálku mléka
1 polévková lžíce rumu
Strouhaná čokoláda na posypání

Kroky:

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem, vanilkovým cukrem a minerálkou do pěny. Přidejte olej, mouku smíchanou s čokoládou, ořechy a práškem do pečiva.
  2. Těsto rozetřete na plech pokrytý papírem a vymazaný.
  3. Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů 30-40 minut. Nechte vychladnout.
  4. Na krém nejprve namočte želatinu ve studené vodě. Smíchejte kysanou smetanu, jogurt a cukr.
  5. Želatinu rozpusťte podle návodu a promíchejte. Do krému přidáme želatinu i šlehačku.
  6. Vychlazené těsto potřete trochou krému. Smíchejte mléko a rum, namáčejte do nich piškoty a uložte na krém.
  7. Přikryjte dalším krémem, ovocem a zbytkem krému.
  8. Chladíme 4-5 hodin.
  9. Nakonec posypte strouhanou čokoládou.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]