Ingredience:
600 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
150 g másla
3 vajíčka
6 lžíce medu
1 lžička soda sody
1 lžička mleté skořice
1 lžičky perníkového koření
2 lžíce kakaa
Máslo na vymazání plechu
1 vajíčko na potření perníčků
ořechy. mandle nebo sníh z bílků
Kroky:
- V misce si spolu zpracujeme všechny přísady, vznikne nám lepivé těsto, ale netřeba se toho bát ( “nelekněte se, když se Vám budou i” uši “lepit” – píše paní Gabika).
- Těsto si vyválíme na tloušťku 3 mm a můžeme vykrajovat perníčky.
- Poklademe na vymazaný plech a pečeme v troubě 4-5 minut při teplotě 200 ° C.
- Když perníčky vyjmeme z trouby, ještě horké jejich třeba potřít rozšlehaným vajíčkem. Budou pěkně lesklé.
- Po vychladnutí zdobíme rozšlehaným bílkem (bílek + cukru + pár kapek citrónu pro lesk).
- Tyto perníky jsou hned od začátku měkoučké.
- Kakao udělá perníčky tmavší a díky bílku budou světlejší.