Perníčky, zaručeně hned měkké a s dokonale křehkou chutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

600 g hladké mouky
200 g moučkového cukru
150 g másla
3 vajíčka
6 lžíce medu
1 lžička soda sody
1 lžička mleté ​​skořice
1 lžičky perníkového koření
2 lžíce kakaa
Máslo na vymazání plechu
1 vajíčko na potření perníčků
ořechy. mandle nebo sníh z bílků 

Kroky:

    1. V misce si spolu zpracujeme všechny přísady, vznikne nám lepivé těsto, ale netřeba se toho bát ( “nelekněte se, když se Vám budou i” uši “lepit” – píše paní Gabika).
    2. Těsto si vyválíme na tloušťku 3 mm a můžeme vykrajovat perníčky.
    3. Poklademe na vymazaný plech a pečeme v troubě 4-5 minut při teplotě 200 ° C.
    4. Když perníčky vyjmeme z trouby, ještě horké jejich třeba potřít rozšlehaným vajíčkem. Budou pěkně lesklé.
    5.  Po vychladnutí zdobíme rozšlehaným bílkem (bílek + cukru + pár kapek citrónu pro lesk).
    6. Tyto perníky jsou hned od začátku měkoučké.
    7. Kakao udělá perníčky tmavší a díky bílku budou světlejší.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]