Piškotové těsto na dort připravené na horkém mléce recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

120ml mléka
60g másla
165g polohrubé mouky
6g prášku do pečiva
165g cukru
3 vajíčka
10g vanilkového cukru

Kroky:

    1. Předehřejte si troubu na 175 stupňů a formu na pečení si vystelte pečícím papírem.
    2. Smíchejte si mouku s práškem do pečiva a špetkou soli a dvakrát všechno prosejte.
    3. Mléko si vylijte do hrnce, přidejte k němu máslo a vařte na mírném ohni dokud se máslo nerozpustí.
    4. Cukr a vajíčka šlehejte po dobu 1 minuty, dokud se vám nevytvoří hustá pěna.
    5. Na tři etapy přidejte do vaječné směsi mouku a vše jemně promíchávejte s vařečkou.
    6. Opět si přiveďte mléko s máslem do varu a na dvě etapy ho přilévejte do těsta.
    7. Těsto si vložte do formy a pečte v troubě 20-25 minut.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]