Pohádkový jablečný závin ve zdravé variantě s dokonalou chutí recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

2 listové těsta pokojové teploty
2-3 velké jablka
½ čaj. lžičky skořice
2 pol. lžíce cukru
2 pol. lžíce mouky
Půl sklenice mletých ořechů
3 pol. lžíce hnědého cukru
2 pol. lžíce strouhanky
1 vejce
1 čaj. lžička vody

Kroky:

  1. Zahřejte troubu na 190 stupňů.
  2. Očistěte jablka, odstraňte střed a pokrájejte je.
  3. Pak je vložte do misky a posypte skořicí, hnědým a obyčejným cukrem, moukou.
  4. Odstavte na 20 minut, aby jablka pustily šťávu.
  5. V další misce smíchejte ořechy, cukr a strouhanku.
  6. Vyválejte jedno listové těsto, posypte ořechovou směsí a potom jablečnou.
  7. Nádivku zaviňte a stiskněte oba okraje. Podobně postupujte i na druhém těstě.
  8. Na pečící plech položte pečící papír a na něj položte záviny.
  9. Potřete je rozšlehaným vajíčkem.
  10. Na každém závinu udělejte podélné řezy.
  11. Pečte dezert při teplotě 190 stupňů 40 - 45 minut, dokud nebude zlatavě-hnědá kůrka.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]