Pravá ruská domácí zmrzlina recept

Tomáš , 16. 12. 2024

Ingredience:

4 žloutky
200 ml mléka
200 g cukru
500 ml smetany na šlehání

Kroky:

  1. Do mísy dejte žloutky a připravte i zbylé suroviny.
  2. Uvařte mléko a nechte ho vychladnout.
  3. Pak k němu přidejte žloutky a cukr. Mléko zhoustne.
  4. Pak znovu zahřejte a přiveďte do varu.
  5. Směs dostane podobu kondenzovaného mléka.
  6. Potom nechte vychladit.
  7. Smetanu na šlehání vyšleháme ručním šlehačem.Poté vše spojte a dobře promíchejte.
  8. Umístěte do formy, krabičky nebo nádoby, kterou jste si pro domácí zmrzlinu vybrali.
  9. Vložte do mrazničky.
  10. Aby se Vám v zmrzlině netvořily zbytečné kousky ledu, párkrát po 30 minutách vytáhněte a promíchejte.
  11. Vznikne Vám zhruba 850 g čerstvé, domácí a krásné smetanové zmrzliny.

Bílková poleva na perníčky: Klasika, která nikdy nezklame

06. 07. 2024 Šárka

Bílková poleva je nedílnou součástí tradičního zdobení perníčků, přinášející nejen krásný estetický vzhled, ale také jemnou chuť. Tato poleva je […]

Nejlepší Vánoční perníčky - jak na ně?

08. 07. 2024 Šárka

Vánoční perníčky Při tvorbě vánočních perníčků se vždy těším na přípravu a zdobení těchto lahodných svátečních dobrot. Obecně miluji Vánoce, […]

Perníčky jako Dekorace na dort: Kreativní a Chutný trend

12. 07. 2024 Šárka

V posledních letech se perníčky staly oblíbenou volbou nejen během vánočních svátků, ale i jako vynikající a stylová dekorace na […]